pondelok 31. augusta 2015

život ide ďalej...

aj napriek tomu, že prispievam na blog minimálne. Veci sa dejú. Opäť začína školský rok a moje prázdniny skončili až príliš rýchlo. Prišli sme o všetky fotky z počítača a to definitívne. Nikdy som si to nevedela predstaviť, keď som to niekde na blogu čítala ako sa to stalo iným. Teraz je to tu a mne to asi ešte vôbec nedochádza. No čo, život ide ďalej...
Šijem a chrbtica mi to dáva každý deň pocítiť. Zachraňujem ma jóga a radosť, ktorú za ušitú vecičku dostávam od ľudí. Mám ďalší návod na aukro blogu a teším sa na tie budúce...
A konečne sme našli naše miesto pre život. Verím, že už iné nebude, a že toto je to pravé. Bude tam ticho a kľud, les aj pole, na skok od mesta, málo ľudí a pár zvierat. A my.

pondelok 17. augusta 2015

malé veľké

Radosti, moje, detí, naše. Slávka vylovená pri rybačke je darček od staršieho šuhajka. Domáca bio rajčinka....mňam. Tričko zo sekáča.  Bratranci v piesku a pár pokojných minút, bez detských doťahovačiek. Váľanie s fit loptou a nohy na boso.




streda 12. augusta 2015

aukro blog

Keď som dostala v júni pozvanie na Pecha Kucha Night do Olomouca, ešte som netušila, že to skončí nad moje očakávania. S malou dušičkou som nasadla na vlak odhodlaná odprezentovať seba a svoj blog. No v momente ako som zočila vysmiate tváre RosyJanky  všetok stres aspoň na chvíľu zmizol. Prezentácia vtedy dopadla úspešne a ako čerešničku na torte som dostala od sympatickej Michaely ponuku na spoluprácu. Podielať sa na tvorbe aukro blogu svojimi DIY návodmi. Ťapli sme si na to a ja tieto prázdniny rozširujem svoje pole pôsobnosti práve tu. Momentálne si môžete na blogu vyrobiť stojan na toaletný papier alebo svietniky na letnú grilovačku.

 

pondelok 3. augusta 2015

origoš britiš

Je hrubšia ako ostatné, trošku vintage, ušitá väčšinou z poťahových látok a flanelu s kockou, ušitá s anglickou eleganciou, pretože má aj kravatu. A nie hocijakú. Od Darrena z Veľkej Británie. Keď som ju dostala do ruky, prvé čo mi napadlo "čosňoumámakožerobiť?" Prvotný šok opadol a fantázia začala pracovať. Vznikla teda deka nielen s tajným vreckom, ale aj hračkou pre deti. Tá v spodnej časti kravaty píska, modré krúžky hrkocú, môžu sa počítať a geometrické tvary rôzne prehadzovať pretože majú suchý zips.


sobota 1. augusta 2015

super tape

Po krátkom výlete opäť fičím na deka-vlne. Táto obsahuje štipku z vietnamského trička, za hrsť látok od detí zo ZŠ z Veľkej Bystřice a pár kúskov odo mňa. Majiteľom trička je pán Son Tran Hung a verím, že jemu ako kuchárovi a majiteľovi bistra by takáto kombinácia "chutila".